Novosti

Ovde se možete informisati o svim dešavanjima u kojima učestvuje Turistička organizacija opštine Kovačica, kao i njeni saradnici.

Izađi mi na teglu - finale

15 okt

takmičenje u kuvanju ajvara


Takmičenje u pravljenju ajvara ujedinilo je sve ljubitelje tradicionalne zimnice od paprika i postaklo ih da ukrste varjače u potrazi za najboljim receptom u Srbiji. Manifestacija “Izađi mi na teglu” ima za cilj da predstavi jedan drugačiji, turistički, ugao Srbije i da kroz mozaik slika i ukusa pokaže da i Srbija brend za svet ima.

Nakon dva meseca potrage za najboljim receptom, ekipa manifestacije “Izađi mi na teglu”, sa poslednjim sunčevim zracima oktobra, poklonila je Srbiji najbolji recept za 2014. godinu i pozvala sve koji nisu imali hrabrosti da prestave recept ove da budu deo manifestacije sledeće godine.

Opštinu Kovačica je predstavljala pobednička ekipa sa takmičenja u Debeljači održanog 07. septembra 2014. "Mađarski kulturno-umetnički centar".

Prema mišljenju stručnog žirija, ali i posetilaca izabran je najajvar majstor manifestacije “Izađi mi na teglu” u Srbiji. Na pobedničko postolje popela se ekipa „Srednja škola Svetozar Krstić Toza - Vučija tim 2“ iz Leskovca.

 „Manifestacija je jedan putujući karavan koji je krenuo sa severa Vojvodine 28. avgusta i  evo, sada smo konačno nakon velikog finala u Beogradu dobili najbolji recept. Obišli smo 15 gradova u Srbiji, i poneli najlepše slike i ukuse iz svih krajeva naše zemlje. Pobednički tim je ujedno i najmlađi tim koji je učestvovao na menifestaciji i zaista smo pronašli recept da sačuvamo tradiciju, jer na mladima najbolji recepti ostaju.“ , naglasila je Ljiljana Vukotić, producent manifestacije “Izađi mi na teglu”

Finale u Beogradu okupilo je sve lokalne pobednike, ali i sve ljubitelje ajvara koji su imali priliku da pored degustacije specijaliteta od paprike posete i izložbu profesionalnih proizvođača ajvara, sa ciljem da ona sledeće godine poprimi razmere pravog “Sajma ajvara”.