Novosti

Ovde se možete informisati o svim dešavanjima u kojima učestvuje Turistička organizacija opštine Kovačica, kao i njeni saradnici.

VI festival slovačke tradicionalne kuhinje, starih zanata i folklora

4 okt

VI. sretnutie dolnozemských Slovákov NA JARMOKU


Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kovačica, Mesnom zajednicom u Kovačici i udruženjem žena iz Kovačice, organizuje VI Festival slovačke tradicionalne kuhinje, starih zanata i folklora.

Ovaj festival je poslednji put u Srbiji organizovan 2009. godine u Bačkom Petrovcu. Do sada je bio organizovan u Rumuniji, Mađarskoj i u Slovačkoj. Projekat je finansijski potporen od strane Kancelarije za slovake u dijaspori.

Ovogodišnja organizacija je uveliko u toku. Na vašar se prijavilo više od 30 različitih udruženja, što je ukupno više od 300 izlagača, koji će svoje proizvode prodavati posetiocima festivala, a uz sve to biće i bogat program na sceni. Po prvi put će uzeti učešće i slovaci iz Hrvatske, tačnije iz Iloka i Rijeke.

Ovaj festival će se održati 04.10.2014. godine u Kovačici, u okviru manifestacije Kovačički oktobar. Zvanično otvaranje planirano je za 13h, na platou MZ Kovačica. Kompletan program inspirisan je prvim vašarom u Kovačici, koji je bio održan 1934. godine.

Probajte najlepše specijalitete slovačke kuhinje, naučite nešto više o starim zanatima i uživajte u folkloru slovaka iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije. Dobrodošli!