Novosti

Ovde se možete informisati o svim dešavanjima u kojima učestvuje Turistička organizacija opštine Kovačica, kao i njeni saradnici.

TOOK na sajmu turizma u Bratislavi

29 jan


Turistička organizacija opštine Kovačica predstavila je svoju široku turističku ponudu na medjunarodnom sajmu turizma ITF Slovakiatour Bratislava 2015. u periodu od 29.01. do 01.02.2015. godine. Na ovogodišnjem sajmu uzeli su učešće 738 izlagača iz 29 zemalja, dok je sajam posetilo skoro 63.000 ljudi.

Turistička organizacija opštine Kovačica se predstavila na štandu Turističke organizacije Vojvodine, zajedno sa kolegama iz Novog Sada, Bačkog Petrovca, Sente, dok su naši gosti bile koleginice iz Zavoda za kulturu vojvođanskih slovaka. Uporedo se ovim sajmom se održao i sajam gastronomije Danubius Gastro, gde je učešće uzeo carving majstor Jaroslav Praskač iz Padine, koji je osvojio bronzanu medalju na ovom takmičenju.

Prvi dan sajma naš štand je posetio predsednik Republike Slovačke, Andrej Kiska, koji je u kratkom razgovoru sa direktoricom Zavoda za kulturu vojvođanskih slovaka, Milinkom Sklabinski, direktoricom TOOK-a Ivanom Svetlik i Katarinom Mosnak Bagljaš – radnicom zavoda, bio upoznat sa životom vojvođanskih slovaka. Takođe, predsednik Kiska, je darovan knjigom Slovaci u Srbiji iz aspekta kulture, kao i vinom iz Kovačice. Naš štand za vreme sajma su posetili i drugi zvaničnici, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj, njegova ekselencija Šani Dermaku sa svojim saradnicima, zatim Dáša Szabóová iz Ministarstva za turizam Republike Slovačke, poslanik narodne skupštine Republike Slovačke Igor Hraško, predstavnici Kancelarije za slovake iz dijaspore - Igor Kováč i Magdaléna Janíková, novinarka Ingrid Slaninková i mnogi drugi.

Štand TOOK-a bio je izuzetno posećen, dogovorene su neke individalne posete, ali imamo najavljene i grupne posete, za koje će tek uslediti konkretni dogovori. Ceo izlagački prostor bio je ukrašen izložbom fotografija Michala Madackého.